Kell ez nekem? Mire tudom még használni?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel általában bennünk, ha egy technikailag bonyolultnak tűnő és drágának hitt megoldásról hallunk. Nos nem kell megijednünk, mert a mai korszerű nyomkövető eszközök, eljárások egyszerűek, megbízhatóan működnek és a pénztárcánkat sem terhelik meg túlságosan. Szeretné tudni, hogy Önnek szüksége van-e egy GPS alapú nyomkövető rendszerre üzleti vagy személyes használatra? Mivel ma már GPS nyomkövető rendszereket használnak az élet különböző területein, szinte mindenki számára megfizethető árakon, a válasz: Igen, miért ne!
Íme néhány népszerű példa, a hagyományos - járműbiztonság, járműfelügyelet, költség optimalizálás, stb. - felhasználási területeken kívül, hogyan és mire használják még a GPS nyomkövető rendszereket manapság.

Nyomkövető  a sportban

Sport a szabadban...

Mi is lehetne a legjobb módja annak, hogy biztonságosan és nyugodtan élvezhesse a természet szépségeit, mint a GPS nyomkövető rendszer által nyújtott lehetőségek? Engedjük meg, hogy a családtagjaink nyomon tudják követni a gyalogos, kerékpáros, motoros vagy éppen valamilyen vízi járműs kirándulásunkat egy megfelelő nyomkövető szoftvert segítségével, és biztos lehetünk benne, hogy vészhelyzet esetén könnyedén megtalálhatóak leszünk.

e-kereskedelem, szállítás, futár

E-kereskedelem...

A mai világban az e-kereskedelem és a vezeték nélküli technológia korában, a fogyasztók jogosan várják az információkhoz való azonnali hozzáférést. Merre jár éppen az a futár aki számukra az áhított terméket számukra leszállítja?
A GPS nyomkövető rendszer segítségével az ügyfelek és partnerek egyaránt nyomon követhetik a különböző szállítmányokat, így biztosított a hatékonyabb és jobb kiszolgálás.

tini, gyerek nyomkövetése

Tini korú gyermek követése...

Szeretné tudni, hogy félig felnőtt, félig gyerek gyermeke valóban "tanul a könyvtárban?" vagy "sportol az iskolában?" vagy a "barátaival szórakozik?". Sok szülő már GPS nyomkövető berendezések segítségével figyelemmel tudja kísérni gyermeke pillanatnyi tartózkodási helyét, ha járművel van hogyan, milyen gyorsan vezet, esetleg bajban van? Egyúttal megnyugtató tényként is nyugtázhatjuk ha rendben megérkezett a célállomására anélkül, hogy rákérdeznénk telefonon.  

autó lopás

Kapd el a tolvajt!

A mai világban nem csak a személy vagy teher autónk képez nagy értéket melyet védeni kell, hanem vannak különböző értékeink - nehéz gépek, munkagépek, fűnyíró, hajó, busz, stb. - a szabadban, melyek könnyen válhatnak lopás áldozatává. Nyomkövető eszközzel felszerelt értéktárgyainkat jóval hatékonyabb módon lehet előkeríteni, mint amelyek nem rendelkeznek ilyen beépített eszközzel.

munka hatékonyság

Merre jár munkaidőben alkalmazottunk?

Ha Ön munkáltató, akkor miért ne szeretné tudni, hogy az alkalmazásában állók mennyire hatékonyan dolgoznak, töltik ki munkaidejüket, visszaélnek-e a rájuk bízott járművekkel, gépekkel, betartják-e a közlekedési vagy éppen a különböző belső szabályokat?
A GPS nyomkövető rendszer gyorsan megadja a választ ezekre a kérdésekre, illetve hogyan lehet a leghatékonyabban működtetni üzleti vállakozását.

Biztosítási költség csökkentés

Magasak a jármű biztosítási költségek? Csökkentse!

Tudta, hogy a legtöbb biztosító társaságok már jelentős kedvezményeket kínálnak azok számára, akik GPS nyomkövető rendszerekkel látják el járműveiket? Pénzt takaríthat meg, miközben növelik a járműveik biztonságát! Sokat segíthet baleset esetén, ha a pontos körülmények tisztázásához a nyomkövető archív adatait állítják bizonyítékul.

tervezett útvonal

Pontosan megtervezett szállítási útvonal...

Időt és pénzt takaríthat meg, ha szállítás esetén úti célját a legrövidebb úton éri el. Hatékonyan tervezheti útjait az előzőleg megtett hasonló útvonalak elemzéséből származó információk alapján. Figyelembe veheti a különböző útvonalak hosszát, idejét, az elfogyasztott üzemanyag mennyiségét. Ezek az információk megkönnyíthetik a döntést, hogy merre menjen legközelebb.

válás, veszekedés

Váljak? Ne váljak? Megcsal a párom?

GPS nyomkövető segítségével akár erre a kérdésre is könnyebben tudunk válaszolni. Házastársunk hűségéről, igazmondásáról könnyedén meggyőződhetünk ha nyomon tudjuk követni napi megtett útvonalait, tartózkodási idejeit. Többé nem kell feltenni ezt a kérdést: hol voltál?

kész a kávé

Készíthetem már a vacsorát vagy a kávét?

A gondoskodó házastárs könnyebben tud örömöt okozni a fárasztó munkából éppen hazatérő párjának, ha mire hazaér, pont akkor kerül az asztalra a finom vacsora. Esetleg még a kávé is forró lesz. Nyílhat a garázs ajtó, vagy éppen indulhat a kutyus a gazdival sétálni.

Az idő pénz!

Az idő pénz! Merre jársz? Mikor érsz ide? Meddig kell még várnom?


Nos, amennyiben párja egy nyomkövetett járművel közlekedik, ezeket a kérdéseket többé nem kell feltennie, megtakaríthat jó néhány telefonhívást, mely ráadásul az éppen járművet vezetőre veszélyes is lehet. Csak rápillant a saját telefonjára és már tudja is, hogy merre jár a párja, kollégája, hozzátartozója.